Sales En Marketing: De Basisprincipes

Sales en marketing zijn twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Hoewel ze doelen hebben bereikt -namelijk het genereren van winst voor een bedrijf- zijn er ook gespecialiseerde vaardigheden vereist voor elk gebied. In dit artikel bespreken we wat sales en marketing inhouden, de verschillende aspecten van en hoe ze samenwerken om de winst van een bedrijf te vergroten.

Wat is verkoop?

Sales wordt vaak omschreven als de praktijk van het verkopen van producten of diensten aan grote klanten. In feite is het echter veel meer dan alleen het verkopen. Succesvolle verkoop betekent dat eerst een behoefte van de klant moet worden bepaald, vervolgens dient een aanbod te worden gedaan, en tien slots dienen de klant te worden om tot aankoop over te gaan.

Sales Professionals zijn verantwoordelijk voor het sluiten van deals en het converteren van prospects naar klanten. Ze moeten beschikken over een uitgebreide productkennis, de vaardigheden om te communiceren, en de capaciteit om relaties en vertrouwen op te bouwen met hun klanten.

Wat is marketing?

Marketing richt zich echter meer op het begrijpen van de doelgroep en het creëren van een passende strategie voor het bedrijf en haar producten of diensten om te presenteren. Dit kan om verschillende aspecten gaan, zoals het bepalen van het juiste prijsbeleid, het ontwikkelen van reclamecampagnes, het opzetten van sociale mediastrategieën, het ontwikkelen van merkherkenning, en het creëren en verspreiden van inhoud.

Een goed opgezette marketingstrategie is afhankelijk van het type product van de dienst, de doelgroep die het bedrijf wil bereiken, en de marketingkanaalkeuze die ze gebruiken. Marketing is van cruciaal belang om het succes van het bedrijf te verkleinen, omdat het bedrijf in staat is om een ​​publiek te bereiken en naamsbekendheid op te bouwen.

Hoe werken sales en marketing samen?

Sales en marketing mogen dan wel verschillende specialismen zijn, maar ze zijn sterk met elkaar verbonden. Het succes van elk afzonderlijk team is van vitaal belang voor het succes van het bedrijf als geheel. Door samen te werken kunnen ze de doelstellingen van het bedrijf bereiken en de winstgevendheid ervan vergroten.

Marketingprofessionals zijn verantwoordelijk voor het ontdekken van de doelgroepen en het ontwikkelen van de juiste boodschap. Een goed gedocumenteerde marketingcampagne zal helpen bij de leadgeneratie en bij het genereren van geïnteresseerde prospects. Sales Professionals zijn nodig om deze verwachte klanten te converteren naar verwachte klanten. Er is overleg nodig tussen de verschillende teams om te bespreken wie de ideale klant is, wat hun belangrijkste pijnpunten zijn en hoe ze gedeeltelijk kunnen worden dat ze bij het product of dienst geïnteresseerd raken.

Sales- en marketingteams kunnen ook samenwerken op het gebied van CRM (Customer Relationship Management). Dit omvat de systemen, processen en procedures die worden gebruikt om interacties met klanten te beheren, omvat klachtbehandeling, facturering en betalingen, en is daarmee cruciaal voor een positieve klantervaring.

Hoe kun je sales en marketing integreren?

Om de samenwerking tussen sales en marketing te verbeteren en om klantenrelaties te creëren, kunnen bedrijven continu streven naar de samenwerking tussen verkoop en marketing. Dit is gelukt dat sales- en marketingteams nauwer samenwerken en dezelfde strategieën en doelstellingen nastreven.

Eén manier om dit te bereiken is door middel van een gedeelde database. Deze gedeelde database, ook wel bekend als een CRM, biedt een gemeenschappelijke bron van klantgegevens voor sales en marketing. Hierdoor kunnen ze een meer seksuele benadering van klanten en prospects hebben, wat leidt tot meer effectieve marketing- en verkoopinspanningen.

Een andere manier waarop dit kan worden bereikt, is door meer communicatie tussen beide partijen. Het gaat hier om bepaalde doelstellingen, campagnes en -prioritering van leads. Door ervoor te zorgen dat beide teams op elkaar zijn afgestemd, kan een bedrijf op zoek naar cross-overpunten van overlap, kansen voor samenwerking en verdere optimalisatie van resultaten.

Conclusie

Sales en marketing zijn afzonderlijke gebieden met verschillende functies in een bedrijf, maar ze zijn sterk met elkaar verbonden. Klantrelaties zijn het centrum van beide, of het nu gaat om het genereren van leads van het converteren van klanten. Door effectief te communiceren en de processen bij elkaar te brengen met een geschatte database, biedt het samenbrengen van verkoop en marketing samen dan alleen een geïntegreerde benadering van klantwerving, doelen behaald en omzetverhoging, het kan ook voor duurzaam rendement zorgen.