Afhankelijk van de aard van het evenement dat u leidt, kunnen er enkele elementen van beide zijn. Als uw evenement geschikt is voor een groepsgerichte communicatie-oefening, kunt u er waarschijnlijk op rekenen dat uw werknemers een deel van de verantwoordelijkheid en een deel van de schuld zullen delen. Maar als uw evenement vereist dat al uw werknemers alleen of afzonderlijk werken, is de kans groter dat uw werknemers de schuld en / of verantwoordelijkheid voor hun prestaties onthouden. Dit komt omdat ze zich meer bedreigd voelen door het feit dat ze in de schijnwerpers worden gezet en het risico dat ze worden weggelaten uit iets anders dat gepland of verzorgd was. Ze hebben het gevoel dat ze geen deel meer uitmaken van het team en dat hun individuele inspanningen niet meetellen. evenveel als de inspanningen van uw werknemers.

Op groep gebaseerde communicatieoefeningen geven mensen daarom het gevoel dat hun bijdragen meer betekenen dan de bijdrage van een persoon alleen. en moedig ze aan om verantwoordelijkheid te nemen voor hun prestaties. Wanneer dit gebeurt, zullen de leden hun best kunnen doen om het evenement tot een succes te maken.

Zoals je kunt zien, heb je een grotere kans om de teameenheid met succes te ontwikkelen en te behouden als je een groepsgerichte communicatieoefening gebruikt tijdens je Teambuilding-evenement. In plaats van dat uw werknemers met hun eigen idee├źn komen om problemen op te lossen, moedigt u uw werknemers aan om alles in het werk te stellen om het doel te bereiken. Daarnaast zul je meer plezier kunnen beleven aan het evenement omdat je medewerkers zich ook prettiger voelen in het bedrijf. Zij zullen in staat zijn om het plezier te beleven, waardoor u nog meer en dus meer van uw gezelschap kunt genieten. Ze zullen zich ook kunnen concentreren op de positieve aspecten van het evenement in plaats van zich zorgen te maken over wat er mis kan gaan of fout gaat.

.