Tips voor het kopen van een lichtschakelaar

In de wereld van elektrische bedrading is een elektrische schakelaar gewoon een apparaat dat wordt gebruikt om de stroom van de ene elektrische component naar de andere in en uit te schakelen, zoals een stopcontact of een stekkerdoos. Het is een essentieel stuk bedrading dat een aantal doelen dient, en als resultaat kan het worden gemaakt van een grote verscheidenheid aan verschillende materialen. Hier zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u op zoek bent naar een nieuwe schakelaar.

Lichtschakelaar

Het omschakelen van een schakelaar gebeurt meestal met behulp van een reeks draden die elk een bepaalde functie hebben. De eerste draad, een neutrale draad genoemd, is de draad die wordt gebruikt om de stroom in te schakelen wanneer de schakelaar wordt gebruikt. Deze draad gaat naar de stekkerdoos, die fungeert als connector voor de andere draden. De laatste draad in de serie is de actieve draad. Het is degene die feitelijk de stroom naar de stroombron regelt; als de actieve draad niet in hetzelfde circuit zit als de stroom, zal deze niet werken.

Het is belangrijk om te weten hoe lang de stroom zal duren voordat de schakelaar gereset moet worden. Als het normale licht aangaat wanneer u het licht aanzet, gaat het maar een paar minuten mee. Als de schakelaar in een noodgeval wordt gebruikt, moet deze mogelijk een paar keer worden gereset voordat de stroom weer wordt ingeschakeld. De meeste schakelaars zijn ontworpen met het oog op een levensduur van vijfhonderd tot duizend uur.

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een schakelaar. Een ding om te overwegen is of het UL-vermeld is. UL-gecertificeerde schakelaars zijn gebouwd met speciale veiligheidsvoorzieningen, zodat ze alleen werken in gevallen waarin dat nodig is. Dit betekent dat als er iets mis gaat met de schakelaar, u zich geen zorgen hoeft te maken dat de veiligheid van uw huis in gevaar is.

Een andere overweging is of de schakelaar is getest met andere elektrische componenten. Omdat er in een circuit een lichtschakelaar moet worden geïnstalleerd, wordt deze vaak naast de stroombron geplaatst.